Olen päässyt opettamaan lukiomme ykkösvuosikurssilaisille suunnatulla tvt-taitojen johdantokurssilla, joka on ollut tämän syksyn koulun aloituksen kohokohta. Teimme keväällä lukiossamme kurssia varten rungon lukio-opinnoissa tarvittavista tvt-taidoista. Kyse on tietenkin perusteista ja johdannosta eri ohjelmien käyttöön, mutta uskon, että moni opiskelija tällaisen kurssin käytyään innostuu rohkeasti kokeilemaan ohjelmien erilaisia ominaisuuksia itsekseenkin.

Kurssimme sisältää niin tekstinkäsittelyä, diaesitysten luomista, taulukkolaskennan perusteita kuin piirrosohjelmankin käyttöä. Mukana on myös boottausta ja Abitti-ympäristössä seikkailua sekä oppimistehtävien sähköisen palauttamisen harjoittelua. Kolmeen jaksoon hajautetun kurssin loppupuolella käydään läpi myös tiedonhakuun, lähdekriittisyyteen ja tietoturvaan liittyviä asioita.

Suuri apu kurssilla on ollut Tampereella tehdystä Digikurssista Moodlessa. Se sisältää opastusta ja harjoituksia tärkeimmistä lukiolaisen käyttämistä ohjelmista.

Näyttökuva 2015-09-15 kello 17.49.04

Mainokset