Kehittyvää teknologia asettaa hauskojen yllätysten äärelle: tänään löysin luokkahuoneesta kuin vahingossa sinne kokeiltavaksi jätetyn peilauslaitteen Kramerin Via Campuksen.

Käynnistettyäni luokan suuren näytön liittymisohjeet Campukseen näkyivät valmiina. Peilattavalle laitteelle Via-sovelluksen saa sovelluskaupasta suoraan QR-koodilla. Sen jälkeen vain ip-osoite ja Campuksen pääsykoodi kenttiin ja peilailemaan!

Yhtäaikaisesti voi peilata neljää näyttöä, mikä mahdollistaa esimerkiksi työryhmien tuotosten samanaikaisen tarkastelun ja vertailun. Vastaavasti opettaja voi laitteensa kanssa kulkea ympäriinsä luokkatilassa ja samalla peilata laitettaan.

Campuksen erityispiirre on peilattavan materiaalin jakaminen osallistujien näytöille, samoin kuin jokaisen henkilökohtaiset muistiinpanot ja kynämerkinnät tuohon jaettuun sisältöön.

Kun oppimateriaalit ovat entistä enemmän oppijoiden henkilökohtaisilla näytöillä, tulee digityöskentelystäkin helposti vain virtuaalisesti yhteisöllistä. Kramerin Via Campus mahdollistaa byod-luokassakin osallistujien työskentelyn jakamisen kaikkien nähtäväksi.

Parhaassakin tekniikassa on huonot puolensa, ja Campuksen tapauksessa se on hinta. Toisaalta – oppimisen tekeminen näkyväksi on arvo, jota ei voi määrittää euroissa.

Mainokset